Spotify stie o multime de lucruri in legatura cu utilizatorii sai. Printre acestea se numara gusturile lor muzicale, artistii cei mai ascultati, piesele de vara pe care le fredoneaza aiurea pe strada. De asemenea, cei de la Spotify isi doresc sa mai stie inca un lucru important, si anume: unde locuiesti sau sa obtina datele despre locatia ta. Face parte dintr-un efort de depistare a fraudei si abuzurilor din programul sau Premium Family. Sau cel putin asta ar fi scuza. Premium Family este un abonament, de 15 dolari pe luna, pentru pana la sase persoane. Singura conditie este ca toate aceste persoane sa locuiasca la aceeasi adresa.

Evident, gigantul in materie de music streaming este ingrijorat de persoanele care abuzeaza de acest plan pentru a plati cat mai putin pentru a avea parte de serviciile sale. Astfel, in luna august, compania si-a actualizat termenii si conditiile pentru abonatii Premium Family, cerand ca acestia sa furnizeze date de locație „din cand in cand” pentru a se asigura ca respectivii clienti sunt de fapt toti din aceeasi familie. Ai 30 de zile psoibilitatea de a anula abonamentul dupa ce au intrat in vigoare noii termeni, care depind de locul in care te afli. Termenii planului familial au fost lansate mai intai pe 19 august in Irlanda si pe 5 septembrie în SUA. Compania a testat anul acesta si a cerut coordonatele GPS exacte, dar a incheiat programul pilot dupa ce utilizatorii au contestat acest lucru, potrivit TechCrunch. Acum intentioneaza sa extraga pe deplin date despre locatie, sa reaprinda problemele legate de confidentialitate si sa ridice intrebarea cat de multe informatiile personale poseda.

“Modificarile aduse politicii permit Spotify sa foloseasca in mod arbitrar locatia unei persoane pentru a stabili daca va ramane in continuare la aceeasi adresa atunci cand utilizeaza un cont de familie, si nu este clar cat de des Spotify va interoga dispozitivele utilizatorilor pentru aceste informatii”, a spus Christopher Weatherhead, lider al Privacy International, un grup britanic, adaugand ca exista „implicatii ingrijoratoare in ceea ce priveste confidentialitatea”.

Datele in legatura cu locatia unui utilizator sunt informatii deosebit de sensibile, deoarece ofera detalii despre locul in care ai fost. Adica ofera acelor companii si agenti de publicitate detalii despre viata ta personala. Chiar si atunci cand datele sunt anonimizate, datele despre locație sunt adesea atat de specifice incat nu sunt decat cativa pasi pentru a afla de cine sunt legate coordonatele respective. In New York, consilierii locali au in vedere un proiect de lege care interzice aplicatiilor sa partajeze date despre locatiile oamenilor in oras.

“Aceste date sunt criptate si pot fi editate de catre proprietarul planului, dupa cum este necesar”, a declarat compania intr-un comunicat. “Datele de locatie care sunt colectate in timpul creerii contului Premium Family sunt utilizate doar de catre Spotify in acest scop.” Cu alte cuvinte, folosesc pretextul Premium Family pentru a stii mai multe despre utilizatori in timp ce vor sa se si asigure ca nu iau teapa de la oameni care se declara locuind la aceeasi adresa pentru a beneficia de serviciile Spotify.

Spotify vrea sa stie unde locuiesti si iti cere adresa de domiciliu
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *