Personalul presedintelui american Donald Trump a considerat sa le solicite celor de la Twitter sa puna la dispozitie o intarziere de 15 minute pentru tweet-urile lui Trump pe durata primelor zile ale acestuia in funcție, astfel incat postarile sa poata fi analizate. In cele duin urma, ideea a fost, in mare parte, respinsa din temeri asupra faptului ca aceste informatii ar putea ajunge la presa sau la Trump insusi. Un lucru amuzant este ca au ajuns, in cele din urma, insa nu in momentul in care se asteptau respectivii. Ma rog, cel putin asa se spune in The New York Times, care a publicat sambata un raport special despre Trump si Twitter. Un raport interesant intre presedintele american in exercitiu si reteaua sociala, mai ales avand in vedere nenumaratele atacuri ale lui Trump la adresa celor de la Twitter.

Cei de la The Times au examinat toate cele peste 11.000 de tweeturi ale lui Trump, precum si sutele de conturi pe care presedintele le-a retusat. De asemenea, s-a analizat exact cine-l urmareste pe Trump si au fost intervievate o multime de surse din interior. In articolul celor de la The Times se mai mentioneaza urmatoarele lucruri: 

  • Trump „a dat retweet la cel putin 145 de conturi neverificate care incurajeaza  conspiratii sau continut extremist, inclusiv mai mult de doua duzini care de atunci au fost suspendate de Twitter”. Conturile includeau „nationaliști albi, bigoti anti-musulmani si adepti ai QAnon”, spun cei de la Times.
  • Spionii straini au observat faptul ca Trump defileaza prin tweet-uri care ii mentioneaza activitatea presedintelui american pe Twitter si folosesc metoda pentru a-i atrage atenția, a castiga retweet-uri, a castiga adepti si a-si raspandi propriile lor mesaje. “Conturile Twitter legate de operatiuni de propaganda sponsorizate de stat in China, Iran si Rusia au directionat mii de postări catre domnul Trump”, spune Times. “Conturile au promovat frecvent teorii ale conspiratiei sau sprijin pentru politicile domnului Trump.” The Times relateaza că Trump a dat retweet unei postari din partea unui cont rusesc, in care spunea: „Te iubim, domnule presedinte”.
  • Peste jumatate din cele peste 11.000 de tweet-uri ale lui Trump au fost atacuri asupra altora, spune Times. “Dar in peste 2.000 de tweet-uri, domnul Trump a citat o persoana pentru lauda: el insusi”.

Parca ar fi cine stie ce sercret faptul ca Donald Trump e una dintre cele mai narcisiste personalitati de pe scena geopolitica in momentul de fata. Nu trece o zi fara ca omul sa vina cu afirmatii precum “repar tot ce au stricat predecesorii mei deci sunt cel mai harnic presedinte din istoria Americii”, sau chestii de genul. Un fel de Milos Zeman, doar ca Zeman are umor (si mai multa popularitate printre populatia lui, in Cehia, in comparatie cu Trump). Ce e cel mai interesant e faptul ca Trump petrece o gramada de timp pe io retea pe care o ataca in nenumarate randuri. Si pe care nu a incetat s-o atace pana in momentul de fata.

Personalul lui Trump a vorbit despre impunerea unei intarzieri asupra tweeturilor sale
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *