Cei de la Twitter au o reputatie oarecum mai buna in comparatie cu Facebook, daca e sa ne raportam la popularitatea retelelor sociale printre utilizatori. In cazul de fata, Twitter are o politica care se bazeaza pe mai multa diplomatie in dialogul cu liderii politici, dar si o atitudine mai deschisa schimbarilor in comparatie cu Facebook. De exemplu, Twitter nu va mai distribui reclame politice pe platforma sa pentru a nu se confrunta cu o grija in plus in timpul alegerilor prezidentiale de anul viitor din Statele Unite. Oricum, reteaua sociala se va confrunta cu destul de multe probleme atunci cand vine vorba despre scrutinul prezidential din America. Una dintre cele mai mari probleme in acest sens este, fara indoiala, tehnologia deepfake

Astfel, cei de la Twitter sunt in stadiul in care concep un plan pentru a fi cu un pas inaintea tehnologiei deepfake, in conditiile in care exista riscul ca aceasta sa se raspandeasca pe platforma de socializare. Compania intentioneaza sa adopte noi reguli care sa ajute la protejarea utilizatorilor impotriva incercarilor deliberate de a induce in eroare oamenii prin mijloace media manipulate, a scris Del Harvey, vicepresedintele in probleme de incredere si siguranta al companiei, intr-o postare publicata in cursul zilei de luni.

In postarea respectiva, Harvey a inclus un proiect de actiuni pe care cei de la Twitter intentioneaza sa le puna in aplicare in momentele in care „media sintetica si manipulata” va fi utilizata cu scopul de a induce in eroare oamenii in privinta unor personalitati publice. In afara de instantele in care aceste personalitati sunt parodiate pentru umorul utilizatorilor, iar acest lucru sa fie unul declarat in mod explicit la inceputul filmarii. Dupa cum spuneam in multe alte articole, deepfakes sunt acele falsuri video care fac oamenii sa para ca fac sau spun lucruri pe care nu le-au facut sau spus niciodata in realitate. Cei care produc aceste videoclipuri deepfake utilizeaza o tehnologie de recunoastere facială pentru a stratifica identitatile intr-un mod atat de complex incat sa nu se indoiasca nimeni de autenticitatea videoclipului. Dupa cum spunea un utilizator pe internet, vom ajunge la o nostalgie pentru vremurile in care puteam avea incredere in videoclipuri, la cum evolueaza lucrurile. 

Twitter ar putea plasa o notificare pe langa tweet-urile care publica sau distribuie videoclipuri deepfake pentru a avertizeza oamenii in legatura cu lipsa de autenticitate a acestora inainte ca utilizatorii sa apuce sa le distribuie sau sa le dea like. Nu ca i-ar opri in acest mod, insa se incearca a nu crea o confuzie. De asemenea, reteaua isi doreste sa adauge link-uri la articole de stiri sau momente pe Twitter, astfel incat utilizatorii sa se poata informa in legatura cu motivele pentru care diverse surse cred ca articolul este un deepfake, potrivit postarii respective.

Videoclipurile deepfake au atras atentia Congresului anul trecut, iar un grup bipartidist de membri ai Camerei a scris o scrisoare prin care le-a cerut parlamentarilor sa ia in serios aceste falsuri si sa gaseasca metode pentru a le opri. 

Twitter incearca sa-si dea seama cum sa se descurce cu problema deepfake-urilor
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *