Fara indoiala, Disney Plus este cel mai asteptat serviciu de streaming al anului. Asta atat pentru gama mai larga de seriale si filme pe care serviciul celor de la Disney il are in comparatie cu Apple TV Plus cu ale sale noua seriale, cat si pentru continutul sau (pana la 500 de filme si 7500 de seriale, care includ productii precum The Mandalorian si Avengers: Endgame), cat si pentru pretul la care este disponibil (7 dolari pe luna, adica aproximativ 30 de lei). 

Continutul

Spre deosebire de grila de programe mai retransa oferita de catre cei de la Apple, Disney vine cu o colectie intreaga de seriale si filme inca din ziua lansarii. Disney TV Plus debuteaza ca serviciu de streaming cu o tona de productii de la Marvel, o multime de filme sau desene animate Pixar si documentare interesante marca National Geographic (da, acest post de televiziune este detinut de cei de la Disney). In functie de continut si de dispozitiv, serviciul prezinta suport atat pentru video 4K HDR, cat si pentru sunetul surround Dolby Atmos. Cu atat de multe filme si emisiuni TV prezente deja in mediul online, este probabil ca, daca utilizatorul se gandeste la un film sau la o emisiune TV anume, o s-o si gaseasca pe noua platforma de video streaming. Chiar inainte ca un utilizator sa incerce sa caute un serial, interfata ii prezinta mai multe sugestii, inclusiv productii mai nostalgice (Turner si Hooch) si filme cu printese (Moana). Si chiar mai mult decat atat. 

Interfata

Interfata Disney Plus este similara cu cea a majoritatii platformelor de video streaming. Pe partea superioara a ecranului se poate observa un carusel asemanator unui web cu o selectie cu cele mai populare productii ale celor de la Disney. Sub aceasta, se pot observa cele mai populare proprietati ale companiei aparand pe intreaga pagina sub forma de logo-uri statice: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars si National Geographic. Evident, cu un click pe una dintre aceste logo-uri, utilizatorul va putea vizualiza continutul preferat de la aceste marci pe o pagina separata. Cu alte cuvinte, este o interfata destul de basic (primara), obisnuita unui serviciu de streaming obisnuit. Design-ul, pe de alta parte, nu este unul inovativ, insa arata destul de bine.

Dispozitivele pe care este compatibil serviciul

De la sistemele de operare mobile Apple si iOS pana la sisteme de operare pentru televizoare inteligente ca Amazon Fire TV si Apple TV si platforme precum PS4 si Xbox One, Disney Plus are o disponibilitate larga. Cu mai multe saptamani inaintea lansarii oficiale, se credea ca Disney Plus nu va fi prezent pe Amazon Fire TV din cauza unui conflict intre Disney si Amazon in ceea ce priveste distribuirea reclamelor pe platforma, insa acest conflict a fost rezolvat printr-o intelegere incheiata cu cateva zile inainte de data lansarii noului serviciu. Astfel, Disney Plus are o expunere mai mare in comparatie cu Apple TV Plus, care este disponibil doar pe Roku, iOS, Amazon Fire TV si, evident, Apple TV. 

Se lanseaza noul serviciu de streaming, Disney Plus
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *