Un organ de supraveghere rusesc nu mai intentioneaza sa blocheze Twitch in Federatia Rusa, desi a fost pe aproape sa recurga la o astfel de masura. Motivul a fost o disputa cu privire la meciurile de fotbal piratate din Premier League, potrivit presei de stat din tara. Intr-adevar, sunt multe meciuri de Premier League care se difuzeaza live pe Twitch fara probleme, insa sunt de asemenea si multi utilizatori care nu au Twitch, deci ar ajunge sa vizioneze meciurile de pe live stream-uri pe site-uri de streaming, insa la o calitate jalnica. Asta pentru cele care sunt disponibile gratuit, pentru ca pentru o calitate mai buna trebuie sa te inregistrezi si sa-ti faci abonament, sa platesti o anumita suma lunar. Insa toate sunt servicii piratate, iar Rusia, avand propriul internet, are o toleranta mai mica fata de acestea in comparatie cu serverele occidentale. Doar partea cu continutul audio-vizual e cea mai mare afacere din lume in momentul de fata.

Dar, revenind la problema dintre Twitch si Rusia. Cei de la Tass a raportat ca regulatorul de telecomunicatii Roskomnadzor a renuntat la amenintarile de a interzice Twitch pe teritorul Federatiei Ruse dupa ce serviciul detinut de Amazon a eliminat continutul infractional. Sau cat s-a putut din acesta, pentru ca acest continut nu a putut fi eliminat in mod complet. In orice caz, interdictia propusa a fost determinata de o plangere de la o companie ruseasca care detine drepturile online locale la meciuri. Rambler a solicitat 36.000 de cazuri de incalcare a drepturilor de autor. Un avocat care actioneaza in numele lui Rambler a declarat luni că a dat in judecata firma americana pentru daune de 180 miliarde de lire sterline (2,1 miliarde de lire sterline) in daune. Dar un alt purtator de cuvant al companiei a spus ulterior ca aceasta suma trebuie „clarificata”.

Miercuri, Twitch a spus ca Rambler si-a retras cererea si nu mai solicita nicio compensatie financiara, dupa ce platforma celor de la Amazon a eliminat acest tip de continut. “Twitch va continua, asa cum s-a intamplat intotdeauna, sa abordeze eficient si rapid orice incalcare a condiriilor sale de serviciu cu eliminarea continutului autorizat fara drepturi de autor”, a declarat o purtatoare de cuvant pentru Twitch. “Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna cu Rambler pentru a realiza acest lucru. Ramanem concentrati pe furnizarea de continut de calitate pentru publicul nostru rus.”

Rusia este a treia tara in care se utilizeaza cel mai mult platforma Twitch. Platforma se concentreaza pe jocurile video, dar ofera si alte fluxuri video in direct si continut pre-inregistrat. Rambler a cumparat drepturi exclusive de distributie digitala pentru trei sezoane din Premier League-ul englez, de la radiodifuzorul sportiv rus Match-TV la inceputul acestui an. Amazon are propriul sau interes in ceea ce priveste restrictionarea accesului utilizatorilor la a viziona Premier League in mod ilegal, deoarece aceasta companie a achizitionat recent drepturi exclusive pentru o serie de meciuri pentru propriul serviciu Prime Video din Marea Britanie.

Twitch evita interdictia Rusiei asupra meciurilor piratate din Premier League
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *