S-ar putea sa crezi ca in imaginea de mai sus ai o versiune mai actualizata a Nintendo Switch, insa nu e cazul. De fapt, acest dispozitiv din imaginea de mai sus este o consola portabila de gaming dezvoltata de catre cei de la Dell. Dispozitivul a fost anuntat acum putin timp, prin intermediul diviziei Alienware. Noul Dell Concept UFO prezinta suficient de multe avantaje pentru a te convinge sa-l achizitionezi de urgenta: este un dispozitiv suficient de portabil incat sa poti sa-l iei cu tine peste tot, in ghiozdan, dar care e si capabil sa se conecteze la televizor atunci cand esti acasa. Aceasta consola portabila de gaming vine la pachet cu gamepad-uri detasabile, amplasate pe marginea unui ecran cu diagonala de 8 inchi. 

Ca design, Dell Concept UFO nu este un model impresionant, pentru simplul fapt ca pare un model de Nintendo Switch putin mai bizar, insa din punct de vedere al functionalitatii, s-ar putea sa merite. Un singur avantaj in comparatie cu Nintendo Switch l-ar putea reprezenta faptul ca controllerele de pe laterala se fixeaza printr-un sistem magnetic. Sistem magnetic care pare pare putin mai sigur in comparatie cu ce poti gasi la modelul Switch. In rest, din punct de vedere al design-ului, nu sunt diferente atat de mari intre cele doua calculatoare portabile de gaming. Consola portabila ruleaza Windows 10, insa interfata nativa a sistemului de operare este mascata de o aplicatie proprie a Dell, una creata cu scopul de a facilita navigarea prin meniuri cu ajutorul gamepad-ului.

Cu toate acestea, nu se stie in ce masura ar urma acest dispozitiv sa ajunga la nivelul de produs comercial. Asta luand in calcul faptul ca are Concept in titlu, asta in cazul in care aceasta denumire nu era o dovada destul de evidenta in acest sens. Cu toate ca s-ar putea foarte bine sa apara in magazine la un moment dat, mai ales avand in vedere succesul pe care il inregistreaza consola Switch. In ceea ce priveste performanței, cei de la Dell nu au dezvaluit exact ce componente au utilizat pentru a crea acest prototip, insa acesta pare capabil sa ruleze jocuri precum F1 Racing la peste 30 de cadre pe secunda, ceea ce este o performanta suficient de satisfacatoare. Inca o diferenta considerabila in comparatie cu Switch este faptul ca acest dispozitiv are dimensiuni mult mai mari, astfel incat s-ar putea sa nu iti doresti sa petreci toata ziua jucandu-te daca nu ai conditie fizica. Cu toate acestea, ofera o experienta mai mult decat decenta, daca rapoartele in privinta produsului sunt unele de luat in considerare.

Atunci cand te afli acasa, ai putea concecta dispozitivul portabil la un dock. Moment in care performanta pe care ti-o ofera dispozitivul creste semnificativ, pana in punctul in care te vei putea juca World War Z la 60 de cadre pe secunda. Ce-i drept, detaliile grafice au lasat de dorit, insa este interesant doar faptul ca s-a atins aceasta capacitate, la urma urmei. 

Dell Concept UFO, o clona Nintendo Switch, doar ca mai futurista
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *