Ca o masura de preventie, foarte multe companii si-au mutat activitatea de lucru acasa, pentru a incetini raspandirea coronavirusului. Dar totusi, sunt necesare cateva sedinte cu toti anagajatii, cu seful, pentru a impartasi probleme, dificultati, pentru a propune anumite lucruri si de aceea trebuie sa utilizezi o aplicatie de videoconferinta, unde sa poate participa cat mai multe persoane. Exista o serie de aplicatii si platforme care permit acest lucru, dar mai jos voi face o comparatie intre doua cele mai cunoscute, ci anume Zoom si Google Hangouts. 

Incepem prin a descrie Google Hangouts. Este potrivit pentru apeluri video si voce, dar si pentru mesagerie de grup si este gratuit. Ai nevoie doar de un cont Google pentru a-l utiliza, dupa care poti sa invit pana la 150 de persoane intr-o conversatie, dar doar 25 de  persoane se pot alatura unui apel video simultan. Google Hangouts Meet este gratuit pentru intreprinderile mai mici sau scoli, pentru a le ajuta in timpul izolarii. Cu acesta se pot face apeluri video de pana la 250 de persoane si la un apel de streaming sunt acceptate pana la 1.000 de persoane si intalnirile se pot salva in Google Drive. Poti sa beneficiezi de instrumente gratuite pana pe 30 septembrie. El are si o functie de chat, nu doar de video si audio. Se poate utiliza de pe Android sau IOS, din browser sau din extensia Chrome sau Gmail. Intra in Google Hangouts, selecteaza o persoana din lista Hangouts sau cauta-i numele, apasa pe nume si dupa pe Apel video. Daca vrei mai multi participanti apasa pe butonul +. 

Zoom este cea de a doua aplicatia des folosita si poate fi accesata de pe IOS, Android, Windows sau Mac. Aplicatia ofera o versiune gratuita care permite participarea de pana la 100 de persoane. Exista si abonamente pentru intreprinderi mai mici, care costa intre 15-20 de dolari pe luna de persoana, iar intreprinderile mai mari au un abonamente de 20 de dolari pe luna de persoane si aici pot intra simultan 50 de persoane intr-o sedinta. Poti sa faci o ajustare si astfel pot participa pana la 1.000 de persoane si se pot impartasi pana la 49 de videoclipuri pe ecran simultan. Are o serie de instrumente pentru video, audio, are si un chat, partajarea ecranului, pentru colaborare. Desi, in ultima vreme Zoom a avut unele probleme in ceea ce priveste securitatea si cativa hackeri au reusit sa intre in sedinte si sa le perturbe. Dar exista cateva modificari pe care le poti face pentru a evita aceste perturbari, cum ar fi folosirea a cate unui ID diferit pentru fiecare sedinta, activarea Salii de asteptare. 

Acestea fiind spuse, se poate folosi atat Google Hangouts, cat si Zoom, doar ca aici trebuie sa ai mare grija la securitate si sa folosesti acele trucuri pentru o mai mare siguranta.

Google Hangouts VS Zoom
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *