Data fiind situatia actuala a raspandirii coronavirus, sefii companiilor au fost nevoiti sa isi trimita angajatii acasa, sa lucreze de la domiciliu, elevii, studentii si profesorii sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea in mediul online. De aceea, foarte importante sunt in momentul de fata aplicatiile cu ajutorul carora se pot desfasura cursurile si prin intermediul carora sa se desfasoare si sedintele. Zoom a fost in perioada aceasta mai folosit ca niciodata, doar ca acum are un nou rival, ci anume Google Meet care este un serviciu de videoconferinta si printr-un anunt facut de Google s-a adus la cunostinta persoanelor, ca serviciul este acum gratuit pentru toti utilizatorii. 

Pana acum Google Meet nu era gratuit si il putea folosi doar cei care plateau G Suite care cuprinde aplicatiile Google, precum Drive, Docs, Gmail. Se putea alatura unei videoconferinte oricine fara sa plateasca prin intermediul unui link trimis de catre cel care este gazda, dar gazda trebuia sa plateasca pentru a desfasura o videoconferinta. 

Versiunea gratuita a serviciului le ofera utilizatorilor sa aiba o conferinta timp de 60 de minute doar prin intermediul unui cont Google, doar ca aceasta versiune va fi disponibila abia dupa 30 septembrie, a spus Google. Cu ajutorul versiunii gratuite pot participa pana la 100 de persoane la o videoconferinta, iar printre functiile pe care le are serviciul se numara partajarea ecranului si capturi in timp real. 

Google a spus ca serviciul Meet este din ce in ce mai des folosit de catre multe persoane, sesizandu-se ca se adauga pe zi cate 3 milioane de noi utilizatori, iar la inceputul lunii se adaugau doar 2 milioane de utilizatori pe zi, ceea ce inseamna ca serviciul are o crestere de utilizatori. CEO-ul Sundar Pichai spune ca pe zi sunt 100 de milioane de participanti la videoconferinte. 

Zoom a avut parte de 10 milioane de utilizatori in luna decembrie, iar acum are parte de 300 de milioane de utilizatori pe zi. Doar ca aceasta platforma a intampinat diverse probleme de partajare a datelor si de “zoombombing”, care se refera ca participanti neinvitati se alaturau unei videoconferinte. 

Google nu este singurul care incearca sa le ofere utilizatorilor diferite metode de a tine o videoconferinta. Facebook a anuntat ca are o noua caracteristica, Messenger Rooms in care persoanele se pot intalni sa discute chiar daca nu au un cont de Facebook. 

Se spune ca Google Meet nu a fost conceput pentru a concura cu Zoom, ci pentru a le oferi utilizatorilor sansa de a-si desfasura activitatile, iar serviciul are o serie de avantaje. 

Prin urmare, daca esti tentat sa incerci acest nou serviciu de videoconferinte momentan trebuie sa platesti, dar dupa 30 septembrie nu vei mai fi nevoit sa platesti pentru a sustine o videoconferinta.

Zoom are alt rival
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *