Daca iti place sa inoti, sa faci scufundari, poate ca esti un inotator profesionist, iar un ceas bune pentru scufundari este un dispozitiv de care poate ca ai nevoie. Aceste tipuri de ceasuri rezista la peste 100 de metri adancime, in jur de 200 sau 300 de metri. Dar pentru amatori, adancimea ideala ar fi undeva la 20 de metri, iar pentru cei avansati la 40 de metri. In momentul in are te vei scufunda la sub 57 de metri, deja presiunea este mult prea mare, iar nivelul de oxigen prea mic. Daca ai nevoie de un ceas de scufundari, in randurile de mai jos le voi prezenta pe unele dintre cele mai bune. 

Seiko 5 Sports SRPD93 costa 280 de lire sterline si este singurul brand care colaboreaza cu o Asociatia Profesionala a Instructorilor de Scufundari (PADI), care s-a infiintat in 2016. Seiko produce 5 ceasuri de sport diferite in cat mai multe modele de 50 de ani, dar exista 5 stiluri: Sport, Costum,Specialist, Street si Sense. Acestea au nevoie de bratari din plasa de otel. Versiunea despre care vorbesc dureaza 41 de ore si are o curea din silicon, iar ceasul rezista pana la 100 de metri adancime. 

Certina DS PH200M costa 785 de lire sterline, iar aceasta companie creaza unele dintre cele mai experte ceasuri. Are o rama din ceramica si cristale de safir pe fata si pe spate si are un arc care ofera o rezistenta mult mai mare la socuri, dar si la shimbari bruste de temperatura. Ceasul este din otel inoxidabil si are 42, 8 mm si rezista la adancime de pana la 200 de metri. Rezista 80 de ore si are un afisaj cu albastru inchis. Curelele se pot schimba foarte usor. 

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 Silicium costa 720 de lire sterline si este un ceas destinat scafandilor profesionisti, pentru ca rezista la o adancime de pana la 300 de metri. Ceasul rezista pana la 80 de ore, are bratara din otel inoxidabil si o clema cu ajutorul careia sa fixezi ceasul cu usurinta pe costum. Are un arc care ajuta la o rezistenta mai mare si la schimbarile de temperatura. 

Doxa Watch Sub 200 costa 910 lire sterline, are 42 mm, este acoperit de cristal de safir, fiind rezistent la zgarieturi, are un strat antirelex, este din otel inoxidabil si rezista la adancimi de pana la 200 de metri. Are o rezerva de putere de 38 de ore. 

Acestea fiind spuse, daca esti un scafandru profesionist, sau unul amator, poate ca ai nevoie de unul dintre cele mai bune ceasuri pentru scufundari, care rezista pana la 300 de metri adancime. Daca esti amator, oricum nu te vei scufunda la asa adancime, dar tot iti va fi de folos. 

Cele mai bune ceasuri de scufundari
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *