Este exact la fel cum e pe YouTube functia de moderator pe live-uri acordata unora dintre cei mai activi utilizatori de pe canal (sau celor care au donat cei mai multi bani ca practic dupa asta se iau YouTuberii atunci cand dau cuiva admin in chat). Nu ca majoritatea acestor admini nu ar fi degeaba si nu ca nu s-ar permite folosirea unui limbaj extrem de grafic chiar si in prezenta acestor moderatori, avand in vedere faptul ca acestia nu sunt prea interesati de soarta unui chat. Dar este strict o problema legata de YouTube, pe cand discutia noastra este despre Instagram, care va avea aceeasi functie absolut inutila. Da, live-urile persoanelor publice vor putea avea moderatori care sa curete chat-ul de comentarii toxice, numai ca nu vad felul in care acest lucru va putea ajuta, realistic vorbind, la curatara unui live chat. Unde mai pui faptul ca din cand in cand se mai uita si acesti influenceri la comentarii, desi le scapa numai faze in care unii injura de altii, cum a fost cazul georgiana_fr cu Dorian Popa. O faza extrem de memorabila in istoria YouTube-ului romanesc. Dar din nou, sa revenim la Instagram. Pentru ca da, cei care fac live-uri pe Instagram vor putea de acum sa desemneze pe cineva ca sa-si modereze fluxul atunci cand se intampla astfel de accidente precum cele mentionate mai sus, iar in teorie ar trebui sa-i ajute pe influenceri sa se concentreze asupra continutului lor. Din nou, vorbim strict despre chestiuni teoretice.

In loc sa fie nevoiti sa faca ei insisi moderarea, streamerii pot inlocui pe cineva sa curete chat-ul raportand comentarii, dezactivand comentariile pentru unii spectatori sau chiar oprind complet fluxul de comentarii. Ultima varianta fiind cea mai radicala, ar putea fi folosita doar in cazul in care se aduna prea mult hate asupra unei persoane publice si sunt mai deranjati moderatorii decat cei care sunt injurati. Caz complet ipotetic. Pentru a-si alege moderatorul dupa ce au început un Instagram Live, streamerii atinge butonul „…” din bara de comentarii si fie alege dintr-o lista de conturi sugerate, fie cauta manual unul. Ideea ar fi sa puna un fan cu care chiar sa fii schimbat vreo doua-trei vorbe, daca acestia se baga la o vorba cu fanii in primul rand. Zvonurile despre moderatori desemnati au aparut pentru prima data in noiembrie, atunci cand leakerul Alessandro Paluzzi a postat pe Twitter screenshot-uri in care arata caracteristica in actiune. Instagram spune ca adauga capacitatea de a ajuta streamerii sa-si pastreze transmisiile in siguranta pentru ei si pentru restul de utilizatori. Desi pe utilizatori nu prea i-ar fi deranjat scandalul, dar ma rog.

Compania-mama a Instagram, Meta, are o istorie lunga atunci cand vine vorba despre moderarea retelelor sociale si s-a luptat cu controlul continutului extrem in timpul pandemiei, de pe Facebook. Chiar si așa, lucrurile permise pe aceste platforme au fost contestate in mai multe randuri, deoarece studiile au legat utilizarea de catre tineri a Instagram impreună cu platforma rivală de social media TikTok cu imaginea corporală și tulburările de alimentație. Compania a adaugat incet mai multe instrumente pentru ca administratorii de grupuri sa poata modera comentariile ei insisi, in cursul lunii iunie, desi unele rapoarte ulterioare au sugerat faptul ca este usor sa gasesti continutcu auto-vatamare corporala, in timp ce hartuirea sexuala si cyberbullyingul sunt inca predominante pe platformele de socializare ale Meta. Totusi, adaugarea de moderatori pe fluxurile live — in special in cazul unor conturi de incredere care pot curata chatul si pot elimina spectatorii oricat de agresivi ar fi acestia — ofera creatorilor de continut instrumente pentru a-si pastra propriile spatii mai sigure decat inainte.

Live streamerii de pe Instagram isi pot desemna propriii moderatori pentru a curata chatul
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *