La o zi dupa ce implicarea lui Elon Musk in Twitter a ieșit la lumina, reteaua de socializare a anuntat faptul ca CEO-ul de la Tesla si SpaceX se va alatura consiliului sau de administratie.

„Este atat un credincios pasionat, cat si un critic intens al serviciului, ceea ce este exact lucrul de care avem nevoie pe @Twitter, si in consiliul de administratie, pentru a ne face mai puternici pe termen lung”, a scris pe Twitter CEO-ul companiei, Parag Agrawal. “Bine ai venit, Elon!”. Musk va servi un mandat de doi ani in consiliu, potrivit unui dosar de reglementare la Securities and Exchange Commission (Comisia de Securitate si Schimb, pe scurt SEC a companiei). In acest timp, el nu poate detine mai mult de 14,9% din actiunile companiei. Agrawal a postat pe Twitter ca a devenit clar ca Musk va aduce „o mare valoare” consiliului in timpul conversatiilor din ultimele saptamani. Musk a raspuns pe Twitter, spunand ca asteapta cu nerabdare „imbunatatiri semnificative” ale Twitter in lunile urmatoare. 

Musk a achizitionat un pachet de 9,2% din actiunile site-ului de socializare in martie, facandu-l actionarul cu cel mai mare pachet de actiuni in cadrul retelei de socializare. Co-fondatorul Twitter si fostul director executiv al companiei, Jack Dorsey, care este si in consiliul de administratie al retelei de socializare, detine un pachet de 2.3% din companie, potrivit The Wall Street Journal. Actiunile Twitter au crescut cu peste 27% luni dupa dezvaluirea faptului ca Musk are un pachet de actiuni in cadrul uneia dintre cele mai mari retele de socializare, extinzandu-se la 49,97 dolari pe actiune.

Musk este unul dintre cei mai prolifici utilizatori ai Twitter, dar a fost si critic la adresa platformei in nenumarate randuri, din diverse motive. In cadrul zilei de marti, el a chestionat cei 80,5 milioane de urmaritori ai sai, intrebandu-i daca vor un buton de editare, o functie solicitata de catre publicul larg de mult timp si care nu s-a materializat niciodata. Agrawal a dat un retweet sondajului respectiv, mentionand faptul ca „consecintele sondajului vor fi importante. Va rugam sa votati cu atentie”. Cel mai probabil rezultatul votului va fi in favoarea implementarii acestei functii in cadrul retelei sociale si ramane de vazut in ce masura va fi luata aceasta masura. 

Musk, considerata de multe publicatii ca fiind de departe cea mai bogata persoana din lume, a starnit, de asemenea, un val de controverse si chiar a avut probleme legale in legatura cu utilizarea Twitter la un moment dat. Astfel, in 2018, el le-a spus celor 22 de milioane de urmaritori pe Twitter de la acea vreme ca era gata sa ia in privat Tesla. SEC l-a dat in judecata pe Musk pentru declaratii „false si inselatoare” la adresa investitorilor. S-a ajuns la o intelegere în septembrie 2018, care a inclus plata atat de catre Musk, cat si de catre Tesla a cate 20 de milioane de dolari si la supravegherea de catre SEC a unor postari ale lui Musk pe retelele de socializare. Incepand de luni, actiunile lui Musk de pe Twitter erau evaluate la aproximativ 2,9 miliarde de dolari. 

In cursul zilei de marti, saptamana trecuta, Musk a ajuns pe locul 1 in lista anuala a miliardariilor din lume Forbes, cu o avere neta de 219 miliarde de dolari. Musk l-a intrecut pe fondatorul Amazon Jeff Bezos, care a coborat pe locul 2 dupa ce a petrecut patru ani ca cea mai bogata persoana din lume pe lista Forbes.

Elon Musk a intrat in consiliul de administratie al Twitter ca cel mai nou actionar
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *