Cea mai importanta parte a viitoarelor anunturi ale Apple de luni poate aparea pe piata in cel mai scurt timp posibil. La Conferinta anuala a dezvoltatorilor mondiali a companiei, sau WWDC, asa cum se numeste, este de asteptat ca Apple sa anunte o serie de upgrade-uri de software pentru iPhone-urile, iPad-urile si computerele Mac, pe langa, potential, un nou computer Mac Pro axat pe performanța si un televizor nou, cu caracteristici aferente.

Pentru iPhone, noul software este de asteptat sa includa mici aplicatii „widget” pe ecranul de blocare, potrivit rapoartelor din partea Bloomberg si altor publicatii americane specializate in domeniul tech. De asemenea, se asteapta ca Apple sa adauge functii pentru a imbunatati multitasking-ul si rularea aplicațiilor una langa alta, in special pe iPad. Aceste modificari pentru tableta Apple ar fi salutate de recenzentul CNET Scott Stein, care a criticat dispozitivul pentru lipsa de caracteristici asemanatoare PC-ului. „Hardware-ul pare aproape perfect”, a scris Stein în recenzia sa despre iPad Pro de anul trecut, care acum este alimentat de aceleasi procesoare M1 ca si laptopurile MacBook ale companiei. „Daca Apple incepe sa-si actualizeze iPadOS pentru a adauga noi functii, mai mult suport pentru multitasking si monitor, mai multe aplicații Pro si poate chiar un fel de mod de compatibilitate Mac folosind cipul M1 pe care il impartasește acum cu toate acele Mac-uri noi, aceasta ar putea fi o mașina uimitoare.” Intr-adevar, acestea sunt imbunatatiri care pot schimba radical modul in care Apple isi va vinde noile produse, in special iPhone-urile care au fost de la bun inceput un dispozitiv revolutionar pentru compania din San Franscisco. 

Contactata de catre mai multe publicatii americane pentru o cerere de comentarii in aceasta privinta, o purtatoare de cuvant a Apple a refuzat sa comenteze.

Desi Apple ar putea prezenta ceva hardware la WWDC din acest an, evenimentul se concentreaza in primul rand pe planurile companiei pentru viitor. Este o oportunitate pentru Apple de a tachina idei care vor alimenta noile functii cheie ale dispozitivelor sale. In trecut, compania a folosit WWDC pentru a anunța un aspect reinnoit pentru software-ul sau iPhone, noi limbaje de codare pentru dispozitivele sale și noi initiative, cum ar fi tranzitia la procesoare home cu scopul de alimentare a computerelor Mac. Acum, insa, imbunatatirile realizate sunt mult mai semnificative, astfel incat se poate vorbi chiar despre o schimbare radicala privind optiunile pe care Apple le ofera unui client care isi doreste sa-si achizitioneze un iPhone.

Apple si-a extins, de asemenea, ofertele de abonament in ultimii doi ani. Acestea includ acum Apple TV Plus de 5 dolari pe luna pentru filme si emisiuni TV, serviciul de jocuri Apple Arcade de 5 USD pe luna si Apple Fitness Plus de 10 USD pe luna. Utilizatorii au avut un feedback pozitiv pana in momentul de fata, sau cel putin asa sustin cei de la Apple, indicand cele 825 de milioane de conturi cu abonamente platite de pe platforma sa la sfarsitul lunii martie. Este o crestere de 17% fata de anul precedent, cu toate ca, daca este sa vorbim despre tv streaming, Apple TV Plus nu va putea niciodata concura de la egal la egal cu servicii precum Netflix, Disney Plus si Amazon Prime care ofera continut mult mai original si de calitate atunci cand vine vorba despre filme sau seriale, pe cand la Apple TV Plus nu multe productii proprii au prins la public destul incat sa propulseze serviciul in ciuda hype-ului.

„Pandemia a subliniat și mai mult cat de mult ne bazam pe aceste lucruri”, a declarat Carolina Milanesi, analist la Creative Strategies.

Cu iOS 16, Apple poate adauga noi caracteristici la un iPhone
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *